Information, februari 2021

Badrumsrenovering

Vi vill återigen meddela alla som inte har renoverat sina 80-tals badrum att detta måste ni göra. År 2015 genomfördes en besiktning av i stort sett alla badrum i föreningen och det  konstaterades att i de badrum som inte är renoverade sedan 80-talet är i stort behov av ett nytt tätskikt. I vissa fall akuta. I våra stadgar står det att bostadsrättshavaren ansvarar för fuktisolerande skikt (tätskikt) i badrum och våtrum. Styrelsen vill förtydliga att föreningen inte ansvarar för att renovera badrum.

Är klinker och kakelplattor lösa, eller om fogen är borta är detta en stort tecken på att en renovering är ett måste omgående. Ta då kontakt med ett företag som är våtrumscertifierade och anmäl renoveringen hos styrelsen via blanketten “renoverings-ansökan”. Blanketten finns på vår hemsida under Förening/ Renovering eller hämta blanketten på expeditionen på onsdagar mellan 18-19.

Fasadtvätt

I mars kommer vi fasadtvätta av alla våra hus (förutom Gullrisgatan 5 som tvättades i höstas).  Vi ber er att stänga fönster, balkongdörrar och ventiler i samband med tvätten samt hålla utkik efter vatteninträngning på väggarna efter tvätten. Lappar kommer sättas upp i trappuppgångarna när det är dags för respektive hus.

Lediga parkeringar

Vi har sett att medlemmar använder föreningens besöksparkeringar för att parkera sina egna bilar. Vi vill påminna att besöksparkeringarna är till för besökande. Föreningen har lediga parkeringar. Hör av dig till oss via mailen eller besök Curt på expeditionen på onsdagar mellan 18-19 om du är intresserad av att hyra en parkering.

Dränering av våra hus

Just nu pågår utvärdering av offerter och vi hoppas inom snar framtid handla upp en entreprenör. I sommar planerar vi för att dränera Gullrisgatan 4 samt Harald Hjärnesgatan 18.

Infobrev digitalt?

Vill du ha våra infobrev digitalt och samtidigt spara på miljön? Vänligen skicka din mailadress till info@hsbkvillebacken.se så kommer du fortsättningsvis få dessa brev digitalt.

Har ni några frågor kring ovan är ni välkomna att kontakta styrelsen på mailadress info@hsbkvillebacken.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *