Information från styrelsen, November 2021

Entrédörrar samt källardörrar

Vi har haft en del inbrottsförsök på olika dörrar i föreningen samt flera inbrott i området och uppmanar därför alla medlemmar att tänka på att alltid stänga ytterdörren i ditt trapphus och även kontrollera att den går i lås. Det är en mörk årstid så felanmäl till fastighetsskötaren om ni ser trasig belysning eller skador på dörrar så det kan åtgärdas snarast. 

Avgiftshöjning

Det kommer att bli en höjning på 1,5 % samt en höjning med 25 kr för parkeringsplats och 50 kr för garageplats.

Alltså inte en höjning på 3% som aviserades i förra årets informationsbrev.

Inre Fond

Sedan några år har föreningen tagit bort inre fond men det finns många medlemmar som fortfarande inte gjort något uttag, fonden var för hemmets egna renoveringsbehov men är nu förlegad och därmed avslutad, du som medlem hittar ditt aktuella saldo på din avgiftsavi  och önskar ni att göra ett uttag finns blanketter på expeditionen eller via hemsidan under fliken Föreningen.

Hyra ut i andrahand

Funderar du på att hyra ut din lägenhet i andrahand? Innan du kan göra detta krävs det ett godkännande av styrelsen där handläggningstiden är 6 veckor. Du måste därför vara ute i god tid. Du fyller i ett formulär som du hittar på hemsidan eller hämtar på expeditionen. Detta lämnar du sedan in för godkännande till styrelsen. Innan ett godkännande är det inte tillåtet att hyra ut sin lägenhet. En administrativ avgift på 10% av ett prisbasbelopp kommer att tas ut. 

Badrumsrenovering

Vi vill återigen påminna alla som inte har renoverat sina 80-tals badrum att detta måste ni göra. År 2015 genomfördes en besiktning av i stort sett alla badrum i föreningen och det  konstaterades att i de badrum som inte är renoverade sedan 80-talet är i stort behov av ett nytt tätskikt. I vissa fall akuta. I våra stadgar står det att bostadsrättshavaren ansvarar för fuktisolerande skikt (tätskikt) i badrum och våtrum. Styrelsen vill förtydliga att föreningen inte ansvarar för att renovera badrum. 

Är klinker och kakelplattor lösa, eller om fogen är borta är detta en stort tecken på att en renovering är ett måste omgående. Ta då kontakt med ett företag som är våtrumscertifierade och anmäl renoveringen hos styrelsen via blanketten “renoverings- ansökan”. Blanketten finns på vår hemsida www.hsbkvillebacken.se under Förening/ Renovering eller hämta blanketten på expeditionen på onsdagar mellan 18-19. 

Tänk på att!

I samband med renoveringen ska rivnings- massorna forslas bort samma dag som rivningen sker och får inte stå på föreningens gångbanor och gräsmattor över en längre tid. Inte heller i gemensamma trapphus eller vinds och källarutrymmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *