Nyhetsbrev från Styrelsen hösten/vintern -18

Föreningen behöver DIG!

Vill du vara med och påverka ditt boende samt bidra med din kunskap? Då flera ledamöter tyvärr ska flytta lämnar de därmed sina styrelseuppdrag i föreningen.
Vi behöver därför nya ledamöter och suppleanter.

Vad innebär det att vara med i styrelsen? – Vi har styrelsemöte en gång i månaden, 1-2 h per tillfälle. Det utgår ett arvode för varje månadsmöte man deltar på. Inga förkunskaper krävs!

Föreningen söker även en ny förtroendeman, vår nuvarande förtroendeman Alexander har inte längre möjlighet att stanna kvar på sin post.  Även förtroendemannen får ersättning för den tid hen arbetar för föreningen.

Är detta av intresse? Tveka inte att kontakta någon i styrelsen!

 

Avgiftshöjning

Från 1/1 2019 höjs månadsavgiften med 2.5%. Detta kommer ni kunna se på nästa avgiftsavier som skickas ut i mitten av december för kvartal 1 2019. Avgiften höjs på grund av ökade kostnader av tomträttsarrenden, vatten, värme, hushållsavfall samt kommande underhållsrenoveringar av våra fastigheter.

 

Administrativ avgift vid andrahandsuthyrning

Ska du hyra ut i andrahand krävs det som tidigare informerat ett godkännande av styrelsen.

Sedan de nya stadgarna antogs vid årsstämman tidigare i år har nu föreningen rätt att ta ut 10 % av ett prisbasbelopp (= 4 550 kr) vid godkänd ansökan. Avgiften kommer på avgiftsavierna och delas upp under ett år, 379 kr i månaden.

(Formulär för andrahandsansökan finner du på hemsidan eller hämtar på expeditionen. Detta ska sedan lämnas in till styrelsen för godkännande.)

Tänk på att du inte kan ansöka om att hyra ut din lägenhet retroaktivt.

OBS! Att hyra ut sin lägenhet via Airbnb eller liknade sajter är inte tillåtet. Det är en förverkandegrund och kan leda till att du tvingas sälja din lägenhet.

 

Renovering

Ska du renovera badrum eller kök krävs det godkännande från styrelsen. Du fyller i en renoveringslapp som du hittar på hemsidan eller hämtar på expeditionen. Detta lämnar du sedan in till styrelsen för godkännande. Notera att du inte får starta en renovering/ombyggnation utan styrelsens godkännande!

 

Styrelsen önskar alla medlemmar en God Jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *