Nyhetsbrev från styrelsen hösten/vintern 2019

Badrumsrenovering

Vi vill återigen meddela alla som inte har renoverat sina 80-tals badrum att göra detta. År 2015 genomfördes en besiktning av i stort sett alla badrum i föreningen och det  konstaterades att i de badrum som inte är renoverade sedan 80-talet är i stort behov av ett nytt tätskikt. I vissa fall akuta.

Bara under 2019 har två vattenläckor inträffat på grund av dåligt tätskikt. Ett av badrummen var i sådant dåligt skick att bjälklaget och taket i lägenheten under behövdes totalrenoveras. 

Är klinker och kakelplattor lösa, eller om fogen är borta är detta ett stort tecken på att en renovering måste ske omgående. Ta då kontakt med ett företag som är våtrumscertifierade och anmäl renoveringen hos styrelsen via blanketten “renoveringsansökan”. Blanketten finns på vår hemsida www.hsbkvillebacken.se under Förening/Renovering eller hämta blanketten på expeditionen på onsdagar mellan kl 18-19. 

I våra stadgar står det att bostadsrättsinnehavaren ansvarar för fuktisolerande skikt (tätskikt) i badrum och våtrum. Styrelsen vill förtydliga att föreningen inte ansvarar för att renovera badrum och att en stamrenovering inte är aktuell på minst 20-30 år. 


Fetthantering

Det har varit problem i fler avlopp med stopp på grund av stora fettklumpar i rören. Vi vill påminna om att minska på mängden fett som du häller i vasken och istället slänga det i organiskt material.

Tips: torka ur stekpannan med hushållspapper innan du diskar pannan. Hushållspappret slänger du sedan i papperspåsen för matavfall. 


Hyra ut i andrahand

Ska du hyra ut i andrahand krävs det godkännande av styrelsen. Du fyller i ett formulär som du hittar på hemsidan eller hämtar på expeditionen. Detta lämnar du sedan in för godkännande till styrelsen. En administrativ avgift på 10 % av ett prisbasbelopp kommer att tas ut.


Avgiftshöjning 2020

Framför oss har vi en rad olika förbättrings- och renoveringsprojekt inlagda i föreningens underhållsplan, bl.a. dräneringsprojektet som sannolikt kommer att starta under 2020. För att ha en trygg föreningsekonomi i och med dessa projekt har styrelsen tillsammans med HSBs ekonomer beslutat om att höja avgiften för bostäderna med 1,5%, parkeringarna med 25 kr/mån och garagen med 50 kr/mån.


Har ni några frågor kring ovan är ni välkomna att kontakta styrelsen på mailadress info@hsbkvillebacken.se

Vi vill också passa på att önska alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Vänliga hälsningar,
StyrelsenLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *