Nyhetsbrev från styrelsen / januari 2020

Hyra ut i andrahand
Funderar du på att hyra ut din lägenhet i andrahand? Innan du kan göra detta krävs det ett godkännande av styrelsen där handläggningstiden är 6 veckor. Du måste därför vara ute i god tid. Du fyller i ett formulär som du hittar på hemsidan eller hämtar på expeditionen. Detta lämnar du sedan in för godkännande till styrelsen. Innan ett godkännande är det inte tillåtet att hyra ut sin lägenhet. En administrativ avgift på 10 % av ett prisbasbelopp kommer att tas ut.

Avgiftshöjning på gästlägenheten 2020
Vår populära gästlägenhet på Harald Hjärnesgatan 13 kommer vi från och med 1 februari 2020 att höja avgiften från 100 kr/natt till 150 kr/natt. Avgiftshöjningen gäller även om bokningen är gjord före 1 februari. För att boka lägenheten går du det via vår hemsida www.hsbkvillebacken.se.

Grovsopor i soprummen
Sortering i våra soprum är något som vi tidigare har skrivit om samt informerar om med hjälp av dokument uppsatta i varje soprum. Det är inte tillåtet att slänga andra sopor än vad anvisningarna i just ditt soprum beskriver. Just nu står det i flera soprum grovsopor såsom möbler och mattor. Behöver du slänga saker som inte kan sorteras i våra soprum måste du vända dig till någon av Göteborgs återvinningscentraler. På Göteborgs Stads hemsida www.goteborg.se kan du söka på återvinningscentraler och se vart dessa finns. Ett annat alternativ är att spara dina grovsopor i ditt förråd till den årliga städdagen då det kommer en container. Har du ställt grovsopor i soprummen ber vi dig att ta det till en återvinningscentral. Föreningen bekostar inte bortforsling av grovsopor.

Brandfarliga föremål i trapphusen
Vi skulle vilja passa på att informera om att det inte är lagligt att ha några föremål ståendes i trapphusen. Detta inkluderar dörrmattor, växter, möbler och dylikt. Trapphusen är en brandcellsgräns och där får det inte finnas föremål som kan börja brinna. Räddningstjänsten och kommunen kan begära viten från föreningen om de skulle se att vi har brandfarliga föremål i trappuppgångarna vilket föreningen kommer fakturera vidare till berörd lägenhetsinnehavare i trapphusen. Vi ber därför er alla att ta bort era saker i trapphusen. Efter 1 februari kommer vi i styrelsen plocka bort allt som finns kvar i trapphusen.

Kom ihåg 1 februari
Från 1 februari kommer alltså avgiften för gästlägenheten att höjas från 100 kr/ natt till 150kr/ natt. Från 1 februari kommer allt som står i trapphusen tas bort av styrelsen så har ni saker i trappan ber vi er att plocka bort det innan 1 februari.

Har ni några frågor kring ovan är ni välkomna att kontakta styrelsen på mailadress info@hsbkvillebacken.se

Vänliga hälsningar
Styrelsen 2020-01-14